2013-03-13

Skräpraseriutbrott

Snön smälter – ja det går o-er-hört långsamt, men den smälter. Och vad ser man då? Inte snödroppar och krokus direkt. Mer fimpar, hundbajs, tuggummin, skräp.

Jag blir galen på folk som slänger skräp! När jag ser någon som kastar skräp på gatan eller i naturen förvandlas jag från blid hippie till rasande furie. Jag känner hur konstapelkasken växer ut på huvudet och jag vill vråla till skräparen HAR DU ALDRIG GÅTT I MULLESKOLA?!?

Det har hänt att jag har gått ifatt personen ifråga och gett dem skräpet med orden "Du tappade nånting". Jag vet! Helt skogstokigt. Men ingen är felfri (inte ens jag).

Jag har också en hemlig plan. Den går ut på att jag en dag ska träffa en god fe som ger mig tre önskningar. Den tredje önskningen ska då vara att kunna trolla, och det första trolleriet ska vara att uttala en hemlig formel (simsalafimp!) som skickar tillbaka allt skräp till avsändaren.

Alltså: alla fimpar man slängt, alla glasspapper, tuggummin, ölkapsyler, ciggpaket, petflaskor, plastpåsar, busskvitton och gamla sängbottnar man någonsin kastat på marken kommer farande i en väldig virvelstorm och landar vid ens fötter (eller begraver en, beroende på hur mycket man skräpat).

Detta ska gälla såväl lokala som globala nedskräpare. Har man läckt olja kommer den farande. Har man släppt ut giftig rök får man den tillbaka. Kärnavfall, koldioxid, ftalater etc. Hej, här är vi igen!

Här kommer alla fimparna på en och samma gång

6 kommentarer:

 1. Det låter lite som "Myten om politikern om inte fick dö" ur Tage Danielssons "Mytologi, ny svensk gudalära". Har du läst den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mjaa, det borde jag ha gjort, jag vet att jag slukade allt Tage en gång i tiden. Men det hoppar inte fram nånting. Får leta på bibblan.

   Radera
  2. Tillsvidare tar jag det som en komplimang!

   Radera
  3. Gör det! Historien handlar om en politiker som tvingas se följderna av sina beslut och alltså inte får dö. Leta på bibblan!

   Radera
 2. Nämen … här har jag sedan 1970 gått omkring och önskat mig en och samma sak varje gång jag bryter en pepparkaka i tre bitar, hittar en fyrklöver eller vinner önskebenet på en kyckling: en liten, liten tomte som kan trolla vad som helst.

  Nu ska jag säga simsalafimp istället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast du kan fortfarande önska tomten, bara med instruktionen: "som säger de trollformler som jag vill".

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...