2013-03-27

Brudar med korv i barret

I går kom min fina moster på besök och eftersom bordet fortfarande bågnar av släktbilder var hon vänlig nog att vägleda mig igenom några av de mest okända delarna av släktdjungeln. Den här bilden visste hon till exempel vilka som var med på:


Bridesmaids anno 1905 kanske.
Klicka för att förstora!

Nummer 1 och 2 är Selma och Majken, min morfars systrar. 3, 4 och 5 är deras kusiner Edith, Judith och Elsa. Bruden ska gifta sig med kusinernas bror Josef. Vi vet inte vilka den drömska flickan längst till vänster och den lilla i nederkant är.

Visst är de fina? Och visst har de fantastiskt hår! Jag frågade min moster hur de fick såna där frisyrer. Hon var inte helt säker men trodde att de rullade upp dem på en slags tygkorvar. De ser helt otroliga ut allihop, som sju planeten Saturnus komplett med ringar.

6 kommentarer:

 1. En lustighet är att alla tittar åt annat håll än in i kameran, som om de blivit beordrade av fotografen att göra det.

  Arne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så har de blivit åtsagda att se ljuva och drömmande ut. Och så blev det så där.

   Radera
 2. Underbar bild! Jag tror jag sett sådana där hårkorvar. Nåt tagelaktigt (för det egna håret sparades till lösflätan) överdraget med finmaskigt nät. Fanns långt in på 40-talet, tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Det kanske var häst i korven redan då.

   Radera
 3. Och klänningarna! Med det blanka tyget! Och midjorna! Och hur de står som ett fotbollslag!

  Allt är underbart och fantastiskt och bilden har jag stirrat på i flera minuter nu. Jag måste helt enkelt bygga mig en tidsmaskin.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...