Varför är det så? Jo
- för att ekologiskt kött är dyrt (och jag vill bara äta djur som blivit väl behandlade och fått nyttig mat)
- för att planeten håller längre ju mer vi äter vegetariskt
- för att man mår bättre och känner sig lättare efter en grön middag
- för att de som lagar mat i vår familj lagar så god vegetarisk mat
- för att två av kidsen är helvegetarianer. Det har förstås präglat våra matvanor, även om det blir lite mer kött nu när de inte bor hemma längre.
bönor, blandade |
- en påse fryst vegofärs
- en kartong blandade bönor
- en rödlök
- en klyfta vitlök
- salt & svartpeppar (rosmarin, oregano, vad man själv tycker!)
- smör, olja
Hacka rödlöken, skiva vitlöken, skölj bönorna och lägg allting i skålar så det är klart att använda.
Stek den frysta färsen med lite smör eller olja i, på medelvärme tills den har tinat.
Lägg i lite hackad rödlök, sen lite mer olja, sen bönor, sen skivad vitlök, lite smör.
Stek ett tag på medel-hög värme, rör runt då och då. Det ska inte ligga och puttra, snarare stekas! Dutta i mer smör mot slutet så att den håller sig smörig trots att den är torr.
Salta, peppra och kanske andra kryddra.
Klart!
Hör finns mer om Köttfri måndag
och här fler recept
PS Rubriken till detta inlägg kom till efter en kvarts brottande med ordet köttfri. Det låter inget vidare, men köttlös låter ännu sämre. Allt med kött låter liksom ... köttigt :( Men det är också svårt att hitta på någon pigg rubrik med "vegetarisk" i. Så nu vet ni varför.
Och när kommer inlägget som bara heter "köttsliga lustar" och som inte har med mat att göra?
SvaraRaderaVad skulle det då ha med att göra, frågade hon oskyldigt ock kastade med sina gyllene lockar.
RaderaPtja … ostron …? Ehum.
Radera