2013-04-18

Gambla bildher

Bilder från förr i tiden sa ni? Till att börja med har jag lånat en fantastisk bok om Carl Malmsten och den har en massa bilder från förr i tiden.

Ur "Carl Malmsten, känd och okänd" av Lena Blomquist

Jag lånade den för att min farmor är med på en bild, men nu har jag dessutom lärt mig massor om möbeldesign.


Visst är hon väldigt söt, min farmor Greta? Den här bilden är tagen av min farfar, när de var ute och rodde på en alpsjö. Mycket romantiskt.


Nästa bild är från min mammas lådor. Det är hennes morbror Calle som är tvåa från vänster. Jag vet inte var de är på väg, men jag hoppas för hästens skull att det inte är långt.


Calle igen, med sina coola killar. Dåtidens hipsters av allt att döma. Calle blev målare och gick ett sorgligt öde till mötes, jag kanske skriver om det nån gång.


Slutligen: min mormor och okänd dam gör omvända situps (nej jag vet verkligen inte vad såna här övningar heter) på någons gräsmatta. Iförda badmössor, oklart varför. Solen skiner. Allt är väl, i den bästa av världar.

10 kommentarer:

 1. Jag tänkte visa en nakenchock med pappa från 30-talet men imageshack tog bort den omedelbums. Ni får nöja er med en omvänd...ehh...någonting.

  http://alturl.com/w8g95

  Arne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å nej, en trettitalsnakenchock! Det är ju de allra bästa nakenchockerna.

   Men din pappas akrobatiska tricks går inte av för hackor heller. Jag tror att det är en omvänd saltomortal. Med dubbel skruv.

   Radera
 2. Fotot togs på hennes bröllopsresa (med Tor).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Och det finns en bild på Tor i andra ändan av båten, som Greta tog :)

   Radera
 3. Din mormor och en okänd dam gör omvända situps! Jag fullkomligen dör av förtjusning!

  Hur ska vi … hur … hur i hela friden ska vi se till att våra barn och barnbarn bloggar på detta sätt om oss? Ska jag ragga upp folk och posera i konstiga kläder och konstiga poser?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en fantastisk idé. Du klär dig i badmössa och krinolin och gör gymnastiska övningar på någon central plats i Eskilstuna. Jag plåtar. Våra barnbarn kommer att holo-blogga om oss som "de konstiga tanterna".

   Radera
 4. Såna där poser har jag också sett på gambla bilder. Pappa gjorde sånt, det var nåt frisksportaraktigt de höll på med, han och hans polare. Och jag har för mig att även jag fick göra sådär i skolan, fast jag begriper inte vad det skulle vara bra för. Har det samma effekt som situps, menar ni?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kanske får frisk och fast stjärt? Jag vet inte!

   Radera
 5. Åh vad fin hon är din farmor. Och kär, tror jag.
  De omvända situpsen har en fortsättning då man sätter ner tårna bakom huvudet och då heter den plogen. Lättare än man kan tro!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon är så himla söt, och ser väldigt förälskad ut.

   Lättare än man kan tro, you say? Hmm ...

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...