2011-05-10

Galenskap! Vår! Tidens flykt!

Ja vad ska man säga. Allt man skulle vilja säga men inte hinner. Allt man tänker på när man cyklar och äter glass samtidigt, allt man dikterar i sitt huvud medan man flänger hit och dit, allt man skulle skrivit om man bara haft sin dator med sig den där enda stunden på dagen när man sitter helt stilla i solen och gör ingenting. Klart man kunde ha skrivit det i mobilen, men då hade det blivit så små bokstäver.
Klart man kunde stänga datorn mellan hägg och syren. Hägg! Har ni tänkt på vilken berusande lukt den har? Har ni luktat på löven? Jag avråder från att lukta samtidigt som ni cyklar och äter glass, det kan sluta med att en arg tant nästan blir påkörd. Klart man skulle kunna stänga ner hela verksamheten och bara sitta under häggen och lukta, helt trafiksäkert, ända till syren. Kanske skriva lite. Kanske skriva något poetiskt och livsavgörande, istället för att skriva långa listor med saker man inte hinner med. Eller bara något som rimmar lite grann. Om allt man inte hann.
Ljusa kvällar! Barfota! Folk som ligger i gräs och gör ingenting! Det är galet och underbart. Måste försöka hinna med det. Skriver upp det på listan.

4 kommentarer:

 1. I dag på lunchen kände jag häggdoften i Sumpan. Förra våren fick jag häggblomssaft i present till morsdag.

  SvaraRadera
 2. Häggblomssaft! Har jag aldrig gjort, vad härligt det låter. Smakar det lite som häggen doftar?

  SvaraRadera
 3. Kan saft vara berusande?

  SvaraRadera
 4. Åh, det här inlägget känner jag igen mig i... Du skriver jättebra!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...