2008-09-08

Uti hundrade år

När jag cyklade till jobbet i morse kände jag mig så himla glad! Hösten fanns som en föraning i luften men det var inte kallt, himlen var ganska blå, människorna som gick sina morgonstråk såg snälla ut och cykeln gick bra. I backen ner mot Karl Johans Torg gick det jättefort, så fort att två kostymkillar som gick i cykelbanan fick hoppa undan. Yiihaa!!! ville jag skrika men jag vågade inte för om jag skulle ramla av cykeln.

modestypinkVi har inte direkt firat min födelsedag idag, visserligen är jag en födelsedagoman men vi hade ingen tid för alla jobb och möten och träningar som hade lyckats tjocka ihop sig just den här dan. Det blir tårta i helgen istället, och kanske några presenter om jag har varit snäll i år. Hej familjen, här är några presentförslag!
Det enda jag saknade idag var min pappa. Han ringde alltid och sjöng på våra födelsedagar, en liten visa som ha hade hittat på själv och som var en blandning av olika födelsedagssånger som han sjöng med sin skrovliga röst. Jag hörde den i huvudet hela dagen, men det är inte samma sak. Hej Pappi i himlen, försök hitta en telefon däruppe nästa gång!

Hur som helst, det var en skön dag idag. Hoppas verkligen inte att jorden går under just nu när allt är så trevligt!

9 kommentarer:

 1. Jo, Rama är en häftig berättelse. Har bara läst den på svenska men ändå. Just hemkommen från en resa med Nemesis av Asimov. Mina gamla husgudar står sig... ;)

  SvaraRadera
 2. Min pappa dog förra året och jag har saknat hanns små verser ivå födelsedagar i rad .

  SvaraRadera
 3. Väldigt långt efter - grattis!

  Du gillar Modesty Blaise - jag kanske skulle blogga min intervju med honom som ingen tidning tog? Han gav mig ett av sina serie-originalmanus också.

  SvaraRadera
 4. Per: Jag fick Rama och ska läsa den snart, den ligger som trea i min väntbokhög.

  SvaraRadera
 5. Tania, det är en både sorglig och glad känsla tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Annika: vaa?! Lyllos dig! Får jag se det nån gång? Jag ska försöka att inte dregla. Och självklart ska du blogga intervjun! Jag vill iallafall hemskt gärna läsa den!

  SvaraRadera
 7. Jag var totalt Modesty-fan. Har läst varenda bok. jag nästan skällde på honom för att han tog död på Modesty i den sista... (Vi skötte intervjuandet per telefon och fax!)

  SvaraRadera
 8. Visst får du se det! Dumma tidningar som inte köpte intervjun.

  SvaraRadera
 9. Annika, från och med nu väntar jag bara på att du ska ha tid att visa mig manuset :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...